Low Carb Blueberry Muffin'
Jag bakar en del low carb/LCHF-bakverk. Men oftast blir det inte bra. Det är bara att acceptera att det smakar inte lika gott som "riktiga" bakverk. Men ibland så lyckas man att komma riktigt nära. Som det här.
Muffins som är riktigt goda & nyttiga! Det är absolut det godaste muffinsreceptet jag provat.
12 stycken
Du behöver
1/2 cup ( ca 2,4 dl) kokosnötsmjöl
1/2 tsk salt
1/2 tsk bakpulver
6 st ägg
1/3 cup (ca 0,8 dl) agavesirap eller sukrin
1/3 cup (ca 0,8 dl) kokosolja
1/2-1 tsk vaniljpulver
1 cup (ca 2,4 dl) blåbär, färska eller frysta
Sätt ugnen på 175 grader. Klä en muffinsplåt med muffinsformar.
Rör ihop kokosnötsmjöl, salt och bakpulver. Ställ åt sidan. Tag fram en till skål och vispa ihop ägg, agavesirap (ev sukrin) kokosolja och vanilj.
Blanda ihop de torra och de blöta ingredienserna tills det har blivit en smet.
Grädda i 20-25 minuter. Låt svalna på galler. Dessa är godast när de har svalnat.
Tips! Prova att använda andra fyllningar såsom äpple/kanel, hallon, citron, apelsin m.m.
Kommentarer
Trackback