<

Små Chokladbiskvier - LCHF

Jag älskar biskvier. Speciellt de med choklad i. Vilken tur att det gick att göra riktigt goda biskvier som jag själv kan äta, alltså fria från mjöl och (nästan...) socker. TYP nyttiga!



Receptet består av några olika moment. Det är inga svåra grejer men man får ha lite tålamod med tiden, inget man slänger ihop på en kvart! Det är värt mödan. Här kommer receptet.


Börja med Biskvibotten
3 dl mandelmjöl
2 msk sukrin
2 äggvitor
5 droppar flytande Stevia
2 msk grädde
Sätt ugnen på 175 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper. Blanda ihop allt till en smet. Spritsa eller klicka ut bottnarna på bakplåtspappret. Grädda i 10-15 min, eller tills bottnarna är gyllene. De ska bli lite torra. Tag ut och låt svalna.

Gör Chokladsmörkrämen
150 g smör
1 äggula
1 krm rent vaniljpulver
3 msk sötrixflor
10 droppar flytande Stevia
50 g mörk choklad
1 tsk kaffepulver
2 tsk hett vatten
Lös upp kaffepulvret med lite hett vatten. Smält chokladen över ett vattenbad. Tag av från värmen. Tärna smöret i mindre bitar så blir det lättare att arbeta med. Arbeta smöret tills det blir krämigt. Rör ner äggula, vaniljpulver, stevia och kaffe i smöret. Blanda sist ner chokladen i en tunn stråle och rör tills smörkrämen har blandats helt.

Dags att sätta ihop bakverket
Tag en botten, spritsa eller bred på smörkrämen på undersidan av biskvierna(den sidan som låg mot bakplåten). Jämna till med en spatel eller kniv så att de blir lite toppiga. Ställ i frysen ca 15 min så blir de betydligt lättare att doppa i chokladen.

Sista momentet; Doppa topparna i 50 g smält Mörk Choklad! Förvara i kyl eller frys. Av detta receptet blev det ca 15 stycken små biskvier.

Jag beställer mitt mandelmjöl, sukrin, sötrixflor och Stevia på internet, bara att googla så finns det en del alternativ.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback