<

Salt n' Sweet Cookies

Salt n' Sweet / Black n' White. Vad jag än valt att kalla dessa cookies så är huvudsaken denna; De är helt underbara!

 


 Sega kakor med mjuka salta lakritsbitar och vit söt choklad. 

Salt n’ Sweet Cookies
ca 22 st

150 g smör, mycket mjukt
½ & 1/8 cup (1,5 dl) brunfarin
½ (1,2 dl) cup strösocker
1 msk vaniljsocker
1 ägg + 1 äggula
2 1/8 cup (ca 2,7 dl) vetemjöl
1 tsk bikarbonat
75 g saltasillar
150 g vita chokladknappar

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 190 grader.

2. Vispa smör, brunfarin och strösocker fluffigt. Vispa ner äggen. Blanda ihop mjöl, bikarbonat och vaniljsocker i en bunke. Rör ner det i smör/sockret, blanda väl.

3. Ställ smeten minst 30 min i kylen (detta för att kakorna inte ska flyta ut för mycket)

4.Klipp sillarna i mindre bitar. Blanda ner dem och chokladen i smeten. Rulla bollar av smeten, ca 2,5 cm stora.

5. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Kakaorna flyter ut ganska mycket så använd tre plåtar! Grädda i ca 9-10 min, de ska bli gyllenbruna runt kanterna och fortfarande mjuka i mitten.

Enjoy!
Trackback